Нововолинські школи не доступні для діток з особливими потребами

14.07.2020 / Новини

Представники Нововолинська зацікавились впровадженням системи безпеки і контролю за учнями в школах. Зокрема, під час візиту команди Ігоря Гузя до Тернополя, віце-мер Владислав Стемковський розповів про впровадження нової системи контролю відвідуваності та успішності учнів «Smarsy», яка успішно діє у школах.

«Ми витратили на цей проект 320 тисяч гривень, встановили системи зчитування, кожна дитина, яка навчається у школі – має власний унікальний учнівський квиток. В будь-який момент, якщо дитина покидає стіни навчального закладу – батькам приходить СМС-сповіщення. Тобто відтепер батьки мають змогу контролювати час, коли дитина прийшла до школи і коли пішла», – розповів заступник міського голови.

За словами мешканки Нововолинська Юлії Буденчук, враховуючи рівень злочинності у місті, впровадження такої системи безпеки, контролю та автоматизації навчального процесу було б доречним.

Також молоду жінку зацікавило питання доступності навчальних закладів Тернополя для діток з інвалідністю.

«В першу чергу мене цікавить питання доступності шкіл для діток з інвалідністю. Влада міста повинна подбати про облаштування пандусів, окремих вбиралень та місць у їдальнях. Якщо немає змоги зробити усі необхідні умови у школі на 100%, то потрібно принаймні облаштувати пандуси і вбиральні на перших поверхах навчальних закладів. Я відзначу, що в Тернополі влада переймається питанням інклюзії і майданчиками для діток з інвалідністю. Тому нам нововолинцям та й володимирчанам є чого повчитись у тернополян», – зауважила Юлія Буденчук.

Як розповів Владислав Стемковський ігровий майданчик для дітей з особливими потребами було облаштовано у дворі Тернопільської міської дитячої лікарні на вулиці Федьковича. Цю ідею було реалізовано завдяки ініціативі місцевої мешканки, яка подала проект на «Громадський бюджет».

Також він розповів, що усі школи Тернополя забезпечуються чистою питною водою – в навчальних закладах встановлено системи очищення води зворотного осмосу. Завдяки цьому діти мають змогу споживати чисту воду в необмеженій кількості.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*