Нововолинські шахтарі не можуть оформити пенсію

03.09.2020 / Відео, Новини

Шахтарі, які мають 15 років трудового стажу під землею, не можуть оформити пенсію, оскільки останні два роки «Волиньвугілля» не сплачувало за них єдиний соціальний внесок.

Про це в ефірі «Нововолинського інформаційного порталу» розповів голова нововолинського осередку незалежної профспілки гірників України, начальник дільниці шахти №9 Сергій Макаров.

«Люди зараз виходять на пенсію і змушені подавати до суду, бо два роки підприємство не сплачувало єдиний соціальний внесок, і людині не нараховують пенсію. Підприємство не сплатило податки, в чому людина вина? Вона виходить на пенсію, а їй кажуть у вас немає стажу. Як це? Не сплачені ЄСВ. Людина відпрацювала 15 років під землею, 80% від середнього заробітку віддайте і мене не цікавить, що хтось не заплатив чи невчасно подав документи», – сказав пан Макаров.

За його словами, практично усі шахтарі, які зараз йдуть на пенсію, опинились в такій ситуації.

«Хто йде на пенсію по тій статті, що 25 років підземного стажу, вони отримують пенсію без проблем. А ті, хто відпрацював 15 років по паперах мають 13 років стажу, бо не сплачені ЄСВ за останні два роки. От такий маразм в нашій державі», – наголосив шахтар.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*