Нововолинські гірники звернулися до президента з вимогою добудувати шахту

05.12.2019 / Відео, Новини

Від імені народного депутата Ігоря Гузя його помічник Андрій Бокоч разом із гірниками шахти № 10 «Нововолинська» звернулися до перших осіб держави.

Їхні вимоги: погасити борг шахтарям із заробітної плати за три місяці та передбачити у бюджеті на 2020 рік кошти не на існування «десятки», а її добудову. Вони закликали почути людей, які сьогодні мали б розвивати вугільну галузь на Волині, – йдеться на сторінці нардепа в соцмережах.

«Шахта № 10 «Нововолинська» – єдина в Україні, яка будується і може врятувати шахтарський регіон. Адже, закриваючи її, не розвиваючи, ми втрачаємо цілий пласт фахівців, а сотні родин залишаються без засобів для існування», – сказав помічник.

Шахту будують з 1989-го року. Її запаси вугілля оцінюються в 37 мільйонів тонн. Копальня розрахована на 40 років експлуатації.

Як розповів голова первинної профспілки шахти № 10 «Нововолинська» Роман Юзефович, уже 30 років будується «десятка» і цей ювілей – зовсім не привід для веселощів: «Сьогодні у нас не свято, а біда. Серед нас є люди, які вже 30 років, працюючи, спостерігають за нібито будівництвом шахти, цього довгобуду, надії багатьох людей. Вісім копалень на Волині, які вже закрили, робили це з умовою, що добудується 10 шахта і будуть збережені робочі місця. На жаль, цього не відбулося. Прийшла нова влада, люди з надією зустріли її, надіючись, що щось зміниться. Змін немає, люди не вертаються із-за кордону. Немає їм куди вертатися. Якщо ви вирішили поставити хрест на вугільній галузі, дайте людям альтернативні робочі місця».

Підсумовуючи, помічник парламентаря звернувся: «Пане президенте, почуйте цих людей з території шахти, а то почуєте їх у себе під вікном».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*