Нововолинські чиновники купують собі ковбасу з майонезом за бюджетні гроші?

16.07.2020 / Новини

Виконавчий комітет Нововолинської міської ради у 2020 році придбав продуктів харчування та напоїв на суму понад 18 тисяч гривень. Так, на сайті публічних закупівель ProZorro з початку року було розміщено 21 оголошення про проведення торгів з постачання товарів продуктової групи.

Замовником закупівель виступив виконавчий комітет Нововолинської міської ради, адреса поставки – місто Нововолинськ, проспект Дружби, 27, де й розташовані чиновницькі кабінети. Варто зауважити, що у приміщенні міської ради немає їдальні, де могли б обідати працівники.

Зокрема, до класичного бутерброду з хліба, ковбаси та сиру, який обійшовся у 10,6 тис. грн., вони докупили ще й майонезу та кетчупу на суму понад 800 грн.

Чай у виконкомі п’ють недорогий – «Принцеса Нурі» у пакетиках по 75 грн за упаковку, однак обов’язково з лимоном, якого закупили цьогоріч на 780 гривень.

Але ж яке кавування обходиться без солодощів – у 2020 році, окрім класичного печива «Марія», «Топлене молоко» та «Есмеральда», виконком замовив шоколад: «Мілленіум Голд», батончики «Lion» і цукерки «Королівський шарм».

Звісно, усе можна було б списати на формування продуктових наборів для сімей, які опинились у важких життєвих обставинах, однак зазвичай до таких пакунків входять продукти тривалого зберігання, а не морожена скумбрія чи майонези.

Для порівняння – Луцька міська рада також постійно проводить закупівлі через сайт публічних закупівель ProZorro. Здебільшого це якісь послуги з розробки програмного забезпечення, канцтовари чи будматеріали. Є звісно і продукти харчування. Так 2 червня цього року луцький міськвиконком закупив олії, круп та іншої продукції тривалого зберігання на загальну суму 8 800 гривень. З оголошення про проведення торгів одразу стає зрозуміло, що влада має намір роздати продуктові набори сім’ям, які опинились у скруті – усі найменування придбано у точній кількості 50 одиниць товару.

Нововолинські чиновники також закупили продукти тривалого зберігання: крупи аж на 461 гривню, 5 пачок цукру і 9 упаковок виноградного і яблучного соку на 291 гривню.

Тож стає незрозуміло для чого, та з якою метою Нововолинський міськвиконком закуповує усі ці продукти харчування та напої такими дрібними партіями. Якщо говорити про заходи, які проводить міська рада, то наприклад спортсменів такими продуктами не годують, дітей у школах та дитсадках харчують окремо і замовником торгів виступає управління освіти, Новий рік і Різдвяні свята з мішками цукерків для малечі – вже минули.

Для делегацій, які приїжджають у Нововолинськ, все ж таки закуповують продукти, але вони у системі ProZorro вказані окремим лотом – послуги з харчування делегацій у ресторації «Три бобри» обійшлись бюджету у 105 000 гривень. Варто зауважити, що торги відбулись 18 березня – одразу ж після того, як у країні оголосили карантин у зв’язку з пандемією захворюваності на COVID-19, тож не відомо чи делегаціям, які приїздили до Нововолинська у цей період влаштовували бенкети. Тим не менше, міська влада вже не впала обличчям в багнюку і завчасно закупила цю послугу, аби не частувати офіційних гостей бутербродами з ковбасою і майонезом.

Наостанок варто було б зауважити, що усі лоти розіграли лише між двома підприємцями: Приступчуком О.О. та Нагорним А.Є. Обидва – бізнесмени і депутати Нововолинської міської ради. До того ж Андрій Нагорний, який виграв 88% закупівель, є добрим приятелем першого заступника міського голови Нововолинська Андрія Сторонського.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*