Нововолинська влада заплатила понад 300 000 за відлов безпритульних тварин?

13.08.2020 / Новини

За півтора роки влада Нововолинська витратила з місцевого бюджету понад 300 тисяч гривень на відлов та стерилізацію безпритульних тварин.

Зокрема, Виробниче управління комунального господарства Нововолинської міської ради у 2019 році на  «послуги по відлову безпритульних тварин з подальшою стерилізацією, вакцинацією та поверненням даних тварин на попереднє місце перебування або без такого повернення» – 215 тисяч гривень. З початку 2020 року з міського бюджету на такі ж цілі вже витратили 89 тисяч. Відповідну інформацію, можна відшукати на сайті ProZorro, де розміщено кілька аналогічних тендерів.

Таким чином, за півтора роки на боротьбу з безпритульними тваринами у Нововолинську загалом витратили 305 тисяч гривень.

Послуги з відлову та стерилізації тварин надає сумнівна громадська організація – «Порятунок чотирилапих». Саме це об’єднання виграє усі тендери у Нововолинську останніми роками. Заснувала та до нині очолює громадську організацію одіозна Дана Новарчук – екс-директорка КП «Ласка» з м.Луцьк. Про жінку неодноразово писали у соціальних мережах та ЗМІ громадські активісти, заявляючи про її сумнівну діяльність.

Зокрема, зоозахисники скаржились, що Дана Новарчук за бюджетні кошти займається відловом безпритульних тварин, однак не проводить стерилізацію та не повертає їх на місця відлову. Досить часто до її рук потрапляють і домашні улюбленці, які мають господарів.

Згідно договору №15 від 21.01.2019, вартість відлову однієї тварини становить 720 грн. Таким чином, методом елементарних математичних розрахунків можна підрахувати, скільки безпритульних собак відловила Дана Новарчук за 2019-2020 рр у Нововолинську – 423 особини. Щоправда, перевірити на що саме пішли кошти, скільки насправді відловили, простерилізували та повернули собак у Нововолинську – нереально. Адже, як усім відомо, собаки безпритульні, а, отже, не мають «місця прописки». Тож, чи пішли бюджетні кошти на благе діло, чи осіли в чиїхось кишенях – лишається тільки здогадуватись. Однак такі закупівлі у багатьох нововолинців викликають сумніви та й чи доцільно витрачати з міського бюджету такі суми.

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*