Нововолинськ реально перевести повністю на автономне опалення, – Борис Карпус

09.10.2020 / Новини

Про те, як спрощено перевести місто на автономне опалення та заощадити нововолинцям на комунальних послугах, розповів в ефірі БУГу кандидат у мери Нововолинська Борис Карпус.

Він зазначив, що це складний та нелегкий процес і його команда хоче дати зелене світло.

“На вулиці Центральній весною обрізали централізоване опалення, і в людей досі немає автономки. До них не приїхали, не пояснили ситуацію. Ситуація ненормальна”, – обурюється Борис.

Процедура переходу на автономне опалення має бути поступовою, щоб не розбалансувати систему централізованого теплопостачання. Почати потрібно із двох-, трьоповерхових будинків.

“На сьогодні Нововолинськтеплокомуненерго готові відключити 60 будинків і цей процес реальний”, – говорить він.

Борис Карпус навів приклад міста Мукачева, де проживає на 15 тисяч осіб більше, ніж у Нововолинську. Мукачево, каже, попри різні перипетії, все ж повністю перейшло на автономне опалення. Така ж ситуація й в місті Долина. Людина коли захотіла, тоді й увімкнула опалення.

“Питання лише в тому, як допомогти малозабезпеченим родинам перейти на автономне опалення. Ми якраз їздили в Мукачево за таким досвідом. Там є спеціальні програми, які допомагають незахищеним верствам населення, неблагонадійним сім’ям чи людям, які опинилися в складних життєвих обставинах. Наприклад, стимулюють їх або надають кредити. Ці витрати бере на себе або міський бюджет, або підприємство”.

Тож поступовими кроками, вважає Карпус, цілком реально перевести місто на автономне опалення, можна переходити цілими будинками, аби мешканці платили менше за комунальні послуги.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*