“Нормандська четвірка” зробила чергову заяву щодо Донбасу

29.03.2018 / Новини

З 30 березня 2018 року має відновитись режим припинення вогню на лінії зіткнення на Донбасі в зв’язку з Великодніми святами.

Нинішнє перемир’я – 13-е за рахунком, і про те, що до цих пір президент Росії Володимир Путін не робив заяв такого типу, розповідає Ірина Геращенко, представник України у Тристоронній контактній групі щодо Донбасу у Facebook.

Жодного разу не було публічної заяви Путіна, хоча саме від його команди залежить поведінка бойовиків, їхня здатність дотримуватися тиші. Ця заява нормандської четвірки на підтримку пасхального перемир’я, що має розпочатися з 30 березня. Чи не перша така публічна заява,– зазначила Ірина Геращенко.

Протягом війни перемир’я оголошували 12 разів, і жодного разу його не дотримувалася інша сторона. Проте, під час перемир’я кількість обстрілів зменшується, а це збереження кількості життів військових і цивільних людей.

Лідери країн Нормандської четвірки підтримали режим припинення вогню на Донбасі з нагоди Великодніх свят, досягнуту Тристоронньою контактною групою 26 березня 2018 року. Також заявили про намір розглянути можливі шляхи прискорення виконання Мінських домовленостей найближчими місяцями.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*