Німеччині дозволили висилати мігрантів у менш благополучні країни ЄС

20.03.2019 / Новини

Європейський суд у Люксембурзі дозволив Німеччині висилати тих, кому було відмовлено в отриманні притулку, в інші країни ЄС, навіть якщо там є недоліки в системі соціальної підтримки.

Про це повідомляє DW.

Дане рішення прийняла вища судова інстанція ЄС у вівторок, 19 березня.

Винятком можуть бути тільки ті випадки, коли ті кого висилають опиняться в країні висилки в ситуації екстремальної матеріальної нестачі – якщо у них не буде коштів задовольнити свої елементарні потреби.

Відповідне питання було розглянуто через звернення кількох німецьких судів, які вимагали єдиного європейського трактування для подібних випадків.

У німецькому МВС відзначили, що Німеччина практично не висилає тих, кому відмовлено у притулку, в Угорщину, Грецію та Болгарію, оскільки німецькі суди не могли оцінити, наскільки поводження з мігрантами там відповідає європейським нормам.

Згідно викладу Європейського суду, бідність або сильне погіршення матеріального стану не є достатньою причиною для скасування висилки. Інша справа, якщо у мігранта немає можливості знайти собі харчування, житло, він позбавлений доступу до води і піддається фізичному або психологічному насильству.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*