Німеччина цього року планує активно залучати іноземних фахівців

05.01.2018 / Новини

В Німеччині за підсумками 2017 року зафіксоване рекордно низьке безробіття і рекордно висока зайнятість, і експерти впевнені, що в 2018 році бум на німецькому ринку праці продовжиться.

Про це пише Deutsche Welle.

Це означає, що дефіцит кваліфікованих кадрів, особливо в деяких галузях і регіонах, буде і надалі загострюватися, і фірмам доведеться ще активніше залучати іноземних фахівців, у тому числі з країн, що не входять в Євросоюз.

Вже зараз на німецькому ринку праці при 2,385 мільйона безробітних є 761 тисяча вакансій (дані за грудень 2017). І ці вакансії стають гальмом для розвитку економіки. Згідно опублікованому в самому кінці минулого року дослідженням Федерального об’єднання середнього бізнесу, 40 відсотків опитаних підприємств заявили, що їм через нестачу кваліфікованого персоналу вже доводилося відмовлятися від замовлень. А 89 відсотків підтвердили, що відчувають труднощі при пошуку потрібних працівників.

Ці труднощі в найближчі місяці ще більше зростуть. На прес-конференції 3 січня глава Федерального агентства з праці Детлеф Шеле повідомив, що німецькими фірмами в цьому році, ймовірно, будуть створені 600 тисяч нових робочих місць.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*