Німеччина полегшить працевлаштування для іноземних фахівців не з ЄС

17.08.2018 / Новини

Уряд Німеччини готується пом’якшити імміграційні вимоги та правила працевлаштування для кваліфікованих працівників з країн за межами Євросоюзу.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на підготовчі документи німецького уряду, що опинилися в розпорядженні агентства.

Нововведення торкнуться насамперед професіоналів з держав, що не в входять до ЄС, оскільки ринок праці всередині Європейського Союзу відкритий для всіх його жителів.

Зокрема, ініціатіва Міністерства внутрішніх справ, праці та економіки Німеччини передбачає, що від німецьких компаній більше не будуть вимагати віддавати перевагу німецьким громадянам перед іноземцями при заповненні вакансій.

Крім того, випускники вузів і досвідчені фахівці отримають можливість приїхати в Німеччину, щоб шукати роботу протягом певного періоду часу, якщо вони відповідають кваліфікаційним вимогам і мають певний рівень знання мови.

Іноземні фахівці не матимуть доступ до соціальних виплат протягом цього періоду, проте їм дозволять працювати на позиціях, для яких вони мають навіть занадто високу кваліфікацію – щоб дати можливість таким фахівцям заробити на життя на час пошуку більш гідної роботи.

Крім того, планується полегшити і прискорити процедуру визнання кваліфікації в Німеччині. Уряд також планує провести рекламну кампанію про нові заходи в окремих країнах.

Причина майбутніх заходів щодо полегшення влаштування на роботу для іноземних фахівців – хронічний дефіцит висококваліфікованих трудових ресурсів, який відчуває німецька економіка, найуспішніша в ЄС.

На початку серпня німецьке Федеральне агентство працевлаштування заявило про те, що 1,2 млн робочих місць в Німеччині залишаються вакантними.

У зв’язку з цим Міністерство внутрішніх справ, праці та економіки Німеччини погодилося прийняти в країну додаткову кількість іноземних фахівців і направило відповідний документ-пропозицію кабінету міністрів, свідчать документи, отримані Reuters.

На даний момент у Німеччині діє загальноєвропейська система “блакитних карт”, яка полегшує отримання робочих віз і міграційних документів для іноземних вчених і фахівців (інженерів, програмістів, медиків і т. д.), а також членів їхніх сімей.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*