Німеччина очолила непублічну кампанію за зняття з Росії санкцій у Раді Європи

08.04.2019 / Новини

Німецькі депутати та дипломати планують на сесії ПАРЄ досягнути зняття санкцій із Росії та навіть не приховують своїх намірів. Вони називають “боротьбу України з Росією” передвиборчою технологією та закликають припинити її підтримку.

Якщо раніше з’являлись окремі заяви представників Німеччини щодо “діалогу” з Кремлем, то тепер мова йде про масштабну скоординовану компанію, повідомляє “Європейська правда” із посиланням на західних дипломатів.

Намагання послабити тиск активізувалось напередодні весняної сесії ПАРЄ. До цього долучились представники обох ключових сил урядової коаліції Німеччини – ХДС/ХСС та соціал-демократи.

Так, нещодавно депутати від ХДС (Християнсько-демократичний союз – 24 канал) та СД (соціал-демократи – 24 канал) надіслали президенту ПАРЄ лист із проханням переглянути санкційні правила. Це можна зробити, прибравши право Асамблеї накладати санкції на делегації держав-порушниць при затвердженні їх повноважень.

Водночас німецькі депутати ведуть “роз’яснювальну роботу” у ПАРЄ, переконуючи у своїх намірах інших парламентарів. Вони стверджують, що “боротьба України з Росією є передвиборчою технологією” і Європа не має її підтримувати”. За словами парламентарів, ідею прощення Росії підтримує особисто Ангела Меркель.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*