Німеччина не підтримує додаткові санкції ЄС проти Росії

05.12.2018 / Новини

Посол Німеччини в Україні Ернст Райхель розповів, що Німеччина не підтримує можливе введення додаткових санкцій проти РФ через агресію в Керченській протоці, оскільки це може спровокувати ескалацію конфлікту.

Про це повідомило видання “Європейська правда“.

Німецький посол зазначив, що дискусії щодо санкцій проти Росії тривають.

Ми вважаємо, що нашим головним завданням є запобігання ескалації цього конфлікту, який загострився. Ми не можемо допустити, щоб ситуація вийшла з-під контролю, – зазначив Райхель.

Дипломат наголосив, що багато країн-членів ЄС, включаючи Німеччину вважають, що додавати напруги шляхом нових санкцій не варто – вона й так вже досягла значного рівня.

“Чимало спостерігачів за межами України не розуміють, що там відбувається. Не всі вимоги, які висувають деякі члени ЄС, слід розглядати як реалістичні” – переконаний Райхель.

Він також додав, що ефект від санкцій у 2014-2015 роках був більшим, ніж у 2016-2018 роках, та привів до прикладу Німеччину, а саме суднобудівельну галузь в країні. Німецький дипломат пояснив, що російський ринок був важливим для ФРН, і втрати для окремих фірм були надто значними: ефект від цього помітний і на політичному рівні.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*