Неатестований начальник Шацької поліції влаштував скандал членам комісії (відео)

09.03.2016 / Відео, Новини

Начальник Шацького відділення поліції, полковник Анатолій Оксентюк збирається оскаржувати результати його атестації у суді. Щоб отримати копію висновків апеляційної атестаційної комісії західного регіону №2 поліцейський звернувся до голови і членів атестаційної комісії і влаштував скандал.

Відео словесної перепалки із членами апеляційної атестаційної комісії західного регіону №2 чоловік виклав на своїй сторінці у Facebook, ‒ пише Четверта влада.

На відео Анатолій Оксентюк розповідає, що звернувся у відділ звернень громадян із заявою на ім’я голови апеляційної атестаційної комісії №2 при Головному управління Національної поліції у Волинській області надати йому копію висновку комісії щодо нього, аби оскаржити її у суді. Однак його заяву нібито відмовилися приймати і чоловік прийшов безпосередньо до кабінету, де працює комісія.

Між членами комісії та поліцейським зав’язалася суперечка. Працівник поліції вимагав, щоб члени комісії показали свої документи, мовляв, як він може знати з ким розмовляє, адже у них немає ані бейджиків, ані інших інформаційних матеріалів. Також він просив прийняти і розглянути його заяву та надати копію висновку, на що в комісії йому повідомили – він прийшов «не за адресою». Адже члени комісії не мають повноважень надавати будь-які копії документів з особових справ.

«Інструкцію про порядок проведення атестування поліцейських затверджено Наказом Міністерства внутрішніх справ України від 17.11.2015 р. №1465. Відповідно до порядку протоколи за результатами атестування зберігаються в підрозділі кадрового забезпечення органів поліції, де проходить службу поліцейський, який атестувався (п.27 Розділу IV)», – зазначає юрист Інституту розвитку регіональної преси Олександр Бурмагін.

«Проте, в даному нормативно-правовому акті є і норма, що секретар атестаційної комісії відповідає за підготовку матеріалів з питань, що розглядаються, а також ведення і зберігання документації, пов’язаної з роботою комісії, – додає чоловік. – Тому, звертатись особа може як до підрозділу кадрового забезпечення органу поліції так і до секретаря».

«Разом з тим, подавши в суді клопотання про витребування доказів, можна їх отримати в рамках судового процесу. Проте, можна сказати, що все інформаційне законодавство гарантує будь-кому доступ до інформації про себе. Хоча б, п.2 ч.1 ст.10 Закону України «Про доступ до публічної інформації», в якій чітко зазначено, що «кожна особа має право доступу до інформації про неї, яка збирається та зберігається». Аналогічні норми є в Законі України «Про інформацію» та «Про захист персональних даних». В частині 3 цієї ж статті 10 зазначено ‒ розпорядники інформації, які володіють інформацією про особу, зобов’язані надавати її безперешкодно і безкоштовно на вимогу осіб, яких вона стосується, крім випадків, передбачених законом», ‒ коментує юрист.

За словами ж члена атестаційної комісії поліції №6 у Рівному, головного редактора Рівненського агентства журналістських розслідувань Володимира Торбіча, протоколи зберігаються в комісії лише один день, коли атестований приходить на співбесіду.

«Потім протоколи передаються робочій групі Центру рекрутингу і далі мали би зберігатися у особовій справі поліцейського. Тому із запитом (а не зверненням) потрібно йти в обласне управління Нацполіції. Хоча що поліцейський хоче побачити в протоколі, що допомогло б йому виграти суд? У протоколі записано прізвища та ініціали членів комісії, яке рішення вони прийняли, скільки «за» таке рішенні і скільки «проти». Якщо рівна кількість голосів, то вказано також як голосував голова. За яку оцінку голосував кожен з членів комісії там не вказано. Чому було прийняте таке рішення у протоколі не вказується. Обгрунтування негативної оцінки описується на окремому аркуші. В зв’язку із цим не бачу сенсу приходити в комісію зі скандалом, адже документи в комісіях не зберігаються, а секретарі комісій немісцеві – сьогодні в Луцьку, а завтра в Дніпропетровську чи Кіровограді.

Нагадаємо, це не перший інцидент за участі керівника шацького відділення. Торік у серпні повідомлялося, що він вдарив двох прикордонників через те, що ті не встали під час виконання Державного Гімну. Напередодні ж міліція під його керівництвом неоднозначно діяла під час збройного конфлікту навколо підприємства «Флора».

3 Коментарів Неатестований начальник Шацької поліції влаштував скандал членам комісії (відео)

  1. Хоче бути начальником поліції.. а правильний процес оскарження не вміє будувати.. Та й шановний, вже 90-ті минули текст мови міняйте.. ви не на “розборках”

  2. Мєнт красавчик!!)) то не комісії а кучка лайна, полені возомннили себе суддями))) респект мєннту!)

  3. Журнналісти якно зайнняли позицію проти мєнта, а журналіст, справжнній журналіст, повинен бути обєктивним та неупередженим, от вам і преса, одні добрі, іннші погані, хоча слід було б признати, що то ще не скандал і людина відстоєю свої права.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*