Не щастить Волині з головами ОДА, – нардеп Ігор Гузь

15.09.2020 / Новини

Волинь, як прикордонний регіон, недопрацьовує у питаннях залучення інвесторів та інвестицій. І велику відповідальність за це слід покласти на голів облдержадміністрації, яких мала область останніми роками.

Для порівняння можна навести Львівщину, де за останні 6 років кількість інвесторів та інвестицій просто зашкалює. А все тому, що львів’яни дуже ефективно лобіювали це питання на центральному рівні, чого, на жаль, немає на Волині. Очевидно, все тому, що голови ОДА не хотіли чи не бачили потреби у комунікації з народними депутатами. Таку думку висловив у прямому ефірі на телеканалі Аверс народний депутат від  партії «За майбутнє» Ігор Гузь, – передає Нововолинський інформаційнйи портал.

Парламентар наголосив, що зараз для пожвавлення економіки на Волині слід подбати про розвиток логістичних систем. Адже, за його словами, іноземці, зокрема поляки, готові вкладати свої кошти.

«Для них важливими критеріями є гарні дороги, відсутність черг та перешкод на митниці, а також розвинені логістичні системи – склади, перевезення та багато інших чинників такого роду. Відтак, наша область – це дійсно комплекс, якщо ти привозиш інвестора, він знайде, куди вкласти свої ресурси. І нам неважливо так, який район він обере, головне – це буде наша область», – пояснив Ігор Гузь.

Відтак, за його словами, зараз, найперше, на Волині слід добитися відкриття ще двох митних прикордонних переходів:

«Адамчуки-Збереже» та «Кречів-Крилів», про що, до слова, йдеться вже не один десяток років. «Це однозначно пожвавить комунікацію, економіку та бізнес. Зрештою, це добре не тільки для території суміжної, а й для області та країни загалом», – переконаний парламентар.

Питання доріг в області теж через лобіювання місцевих нардепів зараз просувається дуже активно. «Адже для бізнесу, для європейців, для інвесторів дороги є дуже важливими. З ким би я не говорив, дороги та комунікації – це питання №1. Немає доріг – ніхто нічого робити не буде. На щастя, нам вдалося переконати керівництво Укравтодору на співпрацю, ми маємо на окремих ділянках певний рух вперед, і я сподіваюся, що це буде і надалі продовжуватися», – наголосив Ігор Гузь.

Та, на жаль, за словами народного депутата, ці питання не надто хвилюють голів Волинської ОДА, які натомість і мали би їх лобіювати перед народними депутатами.

«Так сталося, що з Володимиром Гунчиком ми не спілкувалися два роки. За рік роботи Погуляйка я лише один раз мав з ним розмову – і то, коли сам прийшов на нараду, де розповідали, як треба ділити область. Але я їх перебив, бо вони, схоже, навіть не знають, де і які наші райони знаходяться», – розповів обранець громади.

«Та якщо ти – голова облдержадміністрації, то повинен щомісяця чай пити з депутатами, а то й частіше, спілкуватися з ними, як мінімум. Але бачимо, що комунікації немає. От
не щастить Волині з головами ОДА – така моя точка зору. Та, на щастя, народні депутати при всіх конфліктах, які були, знайшли, як разом об’єднатися та ввійти у наступні 5 років в нову історію виборів однією командою. Значить можна, якщо є таке бажання», – підсумував Ігор Гузь.

1 Коментар Не щастить Волині з головами ОДА, – нардеп Ігор Гузь

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*