Не 18 років: у якому віці людина справді стає дорослою

22.03.2019 / Новини

Вчені Кембриджського університету Великої Британії після досліджень мозку та нервової системи, стверджують, що люди не стають повністю дорослими, поки їм не виповниться 30 років. У багатьох країнах, згідно із законодавством, цей момент настає у 18-річному віці.

Професор університету Пітер Джонс на брифінгу в Лондоні під час презентації дослідження розповів, що у 18 років люди все ще зазнають змін у головному мозку, які можуть вплинути на поведінку і підвищити ймовірність розвитку психічних розладів, повідомляє Mirror. 

Точний вік, у якому люди стають дорослими, вказати складно, адже розвиток нервової системи і головного мозку у кожного індивідуальний, а значить і час дорослішання також різний.

Перехід з дитинства до дорослого життя має багато нюансів, і на це йдуть десятиліття,– пояснив Пітер Джонс.

Розвиток головного мозку і процеси вдосконалення людини тривають приблизно до 30 років. Тому говорити про дорослішання можна лише після 30-річного рубежу.

Професор також зазначив, що цей процес не схожий на різкий перехід з одного стану в інший. Під час дорослішання люди перебувають у процесі поступових змін.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*