Названо країни, в яких українці витрачають найбільше грошей

23.10.2018 / Новини

Український процесинговий центр (UPC), який обслуговує декілька десятків українських банків, проаналізував операції, здійснені українцями за кордоном.

Перший висновок, до якого дійшли дослідники: українці почали частіше використовувати POS-термінали. Так, з 1 червня по 31 серпня 2018 року загальна кількість транзакцій у торговій мережі зросла на 49% у порівнянні з аналогічним періодом 2017-го року, – інформує радіо Максимум.

Найчастіше українці використовують картки, перебуваючи у Польщі. У цій країні українці здійснили 84,3 тисячі карткових транзакцій – або 11% від загальної кількості закордонних.

Також велику кількість покупок було здійснено в Італії, Іспанії та Великобританії – на кожну з країн припадає по 7% карткових операцій у торговій мережі.

Але все це стосується кількості операцій, а не оплачених сум. А от за обсягом карткових покупок лідером є Італія, на яку припадає 15% від загального обсягу коштів. В UPC вирахували, що середній платіж українців на Апеннінах цього літа становив 4160 гривень.

Також українці активно здійснювали суттєві покупки у Франції: на цю країну припало 9% усіх карткових платежів і середній чек там склав 3372 гривні. А от на третьому та четвертому місці – Іспанія та Німеччина з 8% закордонних платежів і середнім чеком у 2126 і 2817 гривень відповідно.

Чим активніше українці розраховувалися в POS-терміналах, тим рідше користувалися банкоматами. За підрахунками UPC, кількість знять готівки в закордонних банкоматах скоротилася в 16 разів. Найчастіше це робили в: Росії (17%), США (11%), Польщі (10%), Німеччині (7%) та Туреччині (5%).

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*