Назвали три головні осередки корупції в Україні

16.09.2018 / Новини

Джерелами корупції в Україні є надмірний державний сектор, митниця, а також сфера видачі ліцензій на природні багатства. Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко в ході панельної дискусії на 15-й Щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES), передає кореспондент УНН.

“Найбільш важливим є знищення джерел корупції… Я вже півроку наголошую на тому, що уряд, парламент, президент, вся влада і суспільство мають закрити ключові як мінімум три дірки, які є джерелом корупції в Україні”, – сказав Генпрокурор.

За його словами, щоб подолати корупцію, треба посадити ще 2 тисячі “мілкої і середньої риби”, декілька сотень “крупної”.

“Але що є джерелом нових і нових корупціонерів: джерело номер один – національного розміру величезний державний сектор. В Україні 3.5 тис. держпідприємств. Ніде крім Китаю стільки немає… Ще є два маленьких джерела: митниця, 30% митниці все ще йде поза державної кишені. Третя – видача ліцензій на природні багатства. Це підґрунтя всієї української олігархії”, – сказав Луценко.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*