Четвер, 19 вересня 2019

Назвали овоч, який може вберегти від раку

20.05.2019 / Новини

Ізраїльські вчені довели, що речовини в броколі впливають на активність специфічного гена, який пов’язаний з раком.

Експерти з Медичного центру Бет-Ізрайел провели дослідження над мишами, пише MedicalXpress.

Під час експерименту вони з’ясували, що у мишей, які схильні до розвитку пухлин, виявили позитивний вплив молекули індол-3-карбінол (Indole-3-Carbinol, I3C).

Вона здатна зупиняти утворення злоякісних пухлин.

Дослідники вводили I3C, що міститься в броколі і інших капустяних, в організм гризунів. Речовина придушувала роботу гену WWP1.

З’єднання, що міститься в броколі, допомагає відновити нормальну роботу гена PTEN.

Щоб броколі справді дало позитивний ефект, людині необхідно з’їсти 2,5 кілограм броколі у сирому вигляді.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*