Нація має бути здоровою, – Ігор Гузь

Нардеп Ігор Гузь за кілька місяців схуд на дев’ять кілограмів. Чоловік каже, що ніколи не був товстим. До схуднення важив 87 кг. Однак у такій вазі почувався некомфортно.

Про це йдеться на сторінках газети Волинські Новини, – повідомляє ІА Волинські новини.

ЩОРАНКУ – БІГ ПО ТРИ КІЛОМЕТРИ

Ігор Гузь розповідає, що схуднути йому було неважко. Він каже, що головне у цій справі – бажання та мотивація.

“Ну і їсти слід на піввідра менше, – жартує нардеп. – Я їм не один раз на день, а п’ять, але невеликими порціями. Також намагаюся не їсти ввечері. Ніколи не переїдаю. Мені комфортно, коли у шлунку ще залишається місце”.

Нардеп розповідає, що влаштовує собі розвантажувальні дні на фруктах та овочах, або ж на молочних продуктах, п’є багато води. Калорій не рахує, але щодня важиться і контролює свою вагу.

Ігор Гузь каже, що у спортзал не ходить – бракує часу. Тренується удома.

“Мене дуже мотивує спорт. Щоранку пробігаю по 3-5 км. Звісно, спортсменом себе ще не можу назвати, – каже він. – Я хочу бути здоровим”.

Бігає Ігор Гузь лише вранці, каже, що зовсім не сприймає вечірніх пробіжок. Для нардепа ранковий біг – це передусім підтримка тіла у спортивній формі. Біг заряджає його бадьорістю на цілий день, налаштовує на позитив, дозволяє розслабитися і забути про клопоти.

“Люблю бігати ще зі шкільних років, але тільки цього літа почав робити це щоранку, – каже він. – Улітку я завжди багато плаваю. Мені це подобається. Пливу сам або роблю запливи з друзями чи колегами. Мій рекорд – 8,2 км. Плавання – це теж моє хобі. Крім цього, влаштовую силові тренування ввечері. Поки виконую це вдома. Можливо, пізніше запишуся у тренажерний зал”.

ПЕРЕПЛИСТИ 100 ОЗЕР? ЗАПРОСТО

Нардеп переплив уже сотню озер. “Знаєте, з чим я порівнюю своє хобі? З тим, як корова бачить капусту і біжить до неї. Так і я – не можу втриматися, коли бачу водойму”, – жартує нардеп.

Ігор Гузь каже, що небезпечно перепливати озеро самому. Бо хай який ти здоровий, а як свідчить практика, непередбачувані ситуації також бувають. Тому на великих запливах його завжди хтось супроводжує.

Нардеп переконаний: нація має бути здоровою. Тому він активно пропагує здоровий спосіб життя. Ігор Гузь ніколи не курив, а алкоголь пив лише один раз – дві чарки горілки по 50 г у 10 класі. Він каже, що йому це не сподобалося. Відтоді більше ніколи не вживав спиртного. Відмовився і від вина, і від шампанського, і від інших алкогольних напоїв.

У 17 років Ігор захопився постаттю українського націоналіста Степана Бандери. Тоді й вступив у організацію “Тризуб”. Почав цікавитися націоналістичним минулим. Він каже, що донині намагається стати українським націоналістом.

Яким же було його здивування, коли дізнався, що Бандера теж не вживав алкоголю. Ігор Гузь каже, що рішення ухвалив моментально: «Бандера не пив, і я не буду».

“Українська нація має бути здоровою, – переконаний він. – Добре харчуватися, не вживати алкоголю, не курити та займатися спортом. Тоді нам не буде страшний жоден ворог. Мені прикро, коли українці спиваються. Називайте мене пропагандистом, але я ніколи не зміню своїх позицій”.

РОЗСЛАБИТИСЯ МОЖНА І БЕЗ АЛКОГОЛЮ

Нардеп каже, що його тепер навіть не дратують люди, які кажуть: “Ти мені не товариш, бо не п’єш”, “Ну, випий хоч 50 грамів”, “Ти блефуєш, мабуть, іноді все-таки п’єш”, “Як же ти тоді розслабляєшся?”.

“У мене на таких людей виробився імунітет. І всі їхні вмовляння на мене просто не діють, – каже Ігор Гузь. – Люди, які кажуть, що алкоголь допомагає їм розслаблятися, брешуть. Є тисяча інших способів це зробити. Можна веселитися й без алкоголю. Як і український націоналіст Бандера, я маю дотримуватися здорового способу життя. Ми, українці, маємо пропагувати його серед молоді. Коли ти тверезий, то завжди можеш себе контролювати. А п’яна людина себе не контролює і може наробити дурниць. Для мене це неприйнятно. На жаль, у нашій країні так склалося, що і жінки, і чоловіки вільний час проводять за чаркою. Це ненормально. Увесь світ – за здоровий спосіб життя. Я не п’ю і пишаюся цим”.

Нардеп радить людям, які хочуть схуднути, спершу знайти собі хорошу мотивацію.

“Сила волі є у кожної людини, – стверджує він. – Ті, хто каже, що це неможливо чи дуже важко, не хочуть. Якщо у тебе є мотивація і сила волі, то ти це зробиш. Хтось робить це за три місяці, хтось за півроку чи рік, а хтось так і не зробить ніколи, бо не захоче”.

Ігор Гузь переконаний: людина в будь-якому віці має мати гарний вигляд, здоровий колір шкіри та бути у хорошій спортивній формі.

“Для цього не треба багато грошей, – каже він. – 200 гривень – на найдешевші кросівки. Це може собі дозволити кожен. Не треба витрачати гроші на спортзали. Можна щодня бігати вулицею. І обов’язково буде результат. Треба тільки бажання”.

Лілія БОНДАР, Луцьк

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*