Нацбанк скасував деякі валютні обмеження

03.07.2019 / Новини

Національний банк України скасував низку адміністративних обмежень, які створювали незручності українським компаніям, іноземним інвесторам та дипломатичним представництвам.

Про це повідомили на сторінці Нацбанку у Facebook. 

Зокрема:

  • Скасовується ліміт на фінансування власних закордонних представництв та інших відокремлених підрозділів українського бізнесу. Раніше переказ коштів іноземним філіям обмежувався загальним лімітом для юридичних осіб на інвестування за кордон у 2 млн євро на рік.
  • Спрощується реінвестування доходів іноземних інвесторів від операцій з українськими цінними паперами. Так нерезидентам дозволено переказувати кошти, отримані за цінними паперами, що обліковуються в іноземному банку-депозитарії, з коррахунку цієї установи одразу на власний рахунок в Україні. Це дозволить інвесторам уникати додаткових витрат на конвертацію валют.
  • Скасовується заборона розрахунків в готівковій іноземній валюті для оплати консульських зборів за легалізацію товаросупровідних документів у дипломатичних представництвах або консульських установах низки країн, які не приєдналися до Гаазької конвенції від 5 жовтня 1961 року.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*