Наступного року цигарки подорожчають до 30-ти гривень за пачку

24.11.2017 / Новини

Середні ціни на сигарети в 2018 році в разі ухвалення закону про підвищення тютюнового акцизу до рівня ЄС можуть зрости на чверть.

Про це заявив керівник Українського центру контролю за тютюном Андрій Скіпальський на прес-конференції в УНІАН.

Ціни на сигарети наступного року можуть зрости в середньому на 25% – до 30 гривень за пачку в разі прийняття законопроекту про поетапне підвищення тютюнового акцизу до європейського рівня, який Верховна Рада схвалила в першому читанні 14 листопада.

“Зараз ми оцінили, що пачка сигарет коштує в середньому 23-24 гривні. Тобто, за нашими підрахунками, наступного року очікується підвищення в середньому на 6 гривень. Середня пачка сигарет коштуватиме в 2018 році приблизно 30 гривень. Будуть і дорожчі сигарети в преміум-сегменті, але й дешевші”, – сказав він.

Експерт нагадав, що, згідно з цим законопроектом, ставки специфічного акцизу на тютюнові вироби в 2018 році зростуть на 29,7%, а надалі будуть щорічно збільшуватися на 20% до 2024 року.

“У 2025 році ми очікуємо, що в разі стабільного курсу євро на рівні 31 гривні, і якщо не буде інших змін у податковій політиці, пачка сигарет коштуватиме в середньому 90 гривень”, – додав він.

Експерт додав, що, таким чином, до 2025 року ставки акцизу на тютюнові вироби в Україні поступово зростуть до мінімального європейського рівня – 90 євро за 1 тисячу сигарет. Це сприятиме наповненню державного бюджету, а також стане ефективним інструментом у боротьбі з курінням, оскільки сигарети стануть менш доступними.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*