Народний ансамбль з Шацька виступив у Варшаві

23.03.2017 / Новини

Народний ансамбль «Молодички», який вже понад двадцять років діє при Шацькому міському будинку культури, успішно виступив на міжнародному гала-концерті кресової (прикордонної) пісні у Варшаві.

Крім волинського колективу, участь у ньому взяли співаки і танцюристи з Польщі, Латвії, Білорусі, інших міст України. «Молодички», якими беззмінно керує Ніна Вирович, популярні не тільки на Волині, а й у сусідній Польщі, – пише “День”.

Торік з 57-ми концертів понад двадцять були перед польським глядачем, адже «Молодички» мають окрему концертну програму польською мовою (від фольклору до естради), проте обов’язково виконують у сусідній державі і українські пісні. Вже цього року виступали з колядками-щедрівками у Влодаві, у місті Радзинь-Подляський – перед уланами, на їхньому святі, і ось вперше виступили у Варшаві, куди на гала-концерт запросили його організатори, наслухані від колег про співучі волинські «Молодички».

Виступ відбувся у залі готелю «Трилогія» у Варшаві, де зібралися представники місцевого самоврядування, творчі люди, військові… Виконували дві пісні польською мовою і свої, рідні, – «Розпрягайте, хлопці, коні», «Гуляє козак весілля» і на прохання організаторів – ще й «Червону руту», яка нині у Польщі популярна.

Приємною несподіванкою для волинянок стало спілкування з відомим кінорежисером і сценаристом Єжи Гоффманом, який зняв і фільм «Вогнем і мечем». Виступ «Молодичок» йому дуже сподобався, тому ще й сфотографувався з ними на пам’ять.

А опісля всі учасники концерту зі сцени вітали Єжи Гоффмана, заспівавши йому польсько-українську пісню «Гей, соколи» (яка в поляків має назву «Україна», що стало для шачан відкриттям) та польську народну «Йшла дівечка до лісечка» («Йшла дівчина до лісочка»). Пісня «Гей, соколи», як відомо, у 1999 році стала саундтреком у фільмі «Вогнем і мечем».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*