Нардепи займуться захистом фермерів від рейдерських захоплень

15.09.2019 / Відео, Новини

Народні депутати збиратимуть інформацію про рейдерські захоплення сільських господарств на території усієї України та займуться реальним захистом фермерів.

Таку ініціативу  започаткував депутат фракції “Слуга Народу” у парламенті Дмитро Соломчук, пише“Агро-Центр”.

Протягом останніх років було відомо про сотні випадків, коли шляхом перереєстрації, або навіть і силовими методами, у фермерів відбирали господарства. Лобістські організації фермерів навіть організовували власні охоронні структури, щоб хоч якось захистити свою власність. Тему і раніше підіймали у парламенті, але далі дискусій це не заходило:

“Балаканиною займалися усі останні 4 роки, але у більшості випадків самі депутати були задіяні у цих схемах”,– заявив Дмитро Соломчук сьогодні на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.

Політик пропонує, щоб кожен депутат зібрав інформацію про факти рейдерства у своїх областях та передав у профільний комітет:

“Ми від аграрного комітету підготуємо звернення до генерального прокурора Руслана Рябошапка і обговоримо терміни, у які ці проблеми мають бути вирішені”,– запропонував Дмитро Соломчук.

Таку пропозицію підтримав комітет та голова комітету Микола Сольський.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*