Нардеп з Волині закликав поляків та українців до примирення

12.07.2016 / Відео, Новини

Ігор Гузь закликає українських та польських політиків досягти порозуміння.

Народний депутат Ігор Гузь закликає українських та польських політиків досягти порозуміння. Саме цій темі присвячений сьогоднішній брифінг парламентаря у Верховній Раді.

Про це інформує прес-служба народного обранця.

Ігорю Гузю, як депутату від прикордонного округу №19, райони та міста якого, безпосередньо межують з Польщею, ця тема є також важливою.

«На сході Польщі у Перемишлі «зірвали» українську ходу. Не пустили до Польщі український гурт “Ot Vinta”. Призупинили малий і прикордонний рух на місяць, тому що Саміт НАТО відбувається у Варшаві…. Це неправильні кроки! І найголовніше – «істерія» навколо Волинської трагедії. Польський сенат та сейм визначилися щодо резолюції, в якій зазначають, що події 1943 року на Волині – це різня. Такі дії польського парламенту жодним чином не сприяють україно-польському добросусідству. Український парламент має зреагувати, виступити зі своєю заявою і задекларувати свою позицію щодо цих подій».

Народний обранець розповів історію своєї родини, яку виселили з території Холмщини, конфіскували майно, але їх ніхто навіть не запитав: «Свого часу мого діда Павла Кондзюру з родиною переселили із Холмщини «совєти». Але я чітко розумію, що українські та польські політики мають знайшли шляхи порозуміння і зупинити конфлікт, що сьогодні розвивається. Бо, так ми нічого не досягнемо. Треба будувати нову історію успішної співпраці України та Польщі».

Він також поінформував, що його команда продовжує втілення проекту «Пам’ять без кордонів». «Мій помічник, керівник фундації «Незалежність» Сергій Годлевський разом із українською молоддю з Волині їдуть до Польщі, аби впорядкувати там цвинтарі на Холмщині, де поховані українці. Так само польські скаути-карцери впорядковують на Волині могили воїнів Польщі».

«На таких прикладах шанобливого ставлення до українсько-польської історії можна збудувати конструктивні взаємини, спільне бачення минулого і майбутнього України та Польщі», – наголошує Ігор Гузь.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*