Нардеп з Волині – у десятці найефективніших обранців України

03.12.2016 / Новини

Рейтинг ефективності депутатів складали, аналізуючи три показника.

У рейтинг найефективніших народних депутатів за версією журналу «Фокус» потрапив обранець із Волині Ігор Гузь.

«Складаючи рейтинг ефективності парламентаріїв, Фокус дійшов до несподіваного висновку. Виявилося, що пальма першості тут належить не лідерам громадської думки і навіть не яскравим представникам провладних політичних сил. Серед 20 найефективніших народних депутатів немає і п’яти відомих широкому загалу імен. В основному це непублічні парламентарії другого ешелону, але, як виявилося, саме вони обертають маховик українських реформ», – дивуються автори рейтингу.

Рейтинг ефективності депутатів складали, аналізуючи три показника: голосування за реформаторські і важливі для країни закони, відвідуваність парламенту та співвідношення прийнятих законодавчих ініціатив до поданих проектів законів (в авторстві і співавторстві).

За оцінюваним параметрам кожен депутат міг отримати максимально 5 балів, в тому числі: максимально 3 бали за підтримку реформаторських законів або голосуючи проти популістських ініціатив; 1 бал – за 100%-е відвідування засідань ВР; і ще 1 бал – за 100%-е схвалення Радою поданих ним (або у співавторстві) законодавчих ініціатив.

Ігор Гузь отримав 3,95 бали, потрапивши в десятку найефективніших (8 місце). У депутата – стовідсоткова відвідуваність засідань та 95% у підтримці важливих рішень.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*