Нардеп з Волині розповів про важливі законопроєкти, які були прийняті на сесії Верховної Ради

02.04.2022 / Новини

Народний депутат Ігор Гузь розповів про законопроєкти, за які він проголосував 1-го квітня на засіданні Верховної Ради.

Парламент воюючої країни працює, повідомив депутат у своєму фейсбуці.

Як йдеться в повідомленні, Гузь підтримав такі законопроєкти:

  • Проект Закону про заборону пропаганди російського неонацистського тоталітарного режиму, використання символіки вторгнення. Відтак росія визнається державою-терористом, однією з цілей політичного режиму якої є державний геноцид українського народу.
  • Проект Закону про внесення змін до Прикінцевих та перехідних положень Цивільного кодексу України. Він направлений на забезпечення доступу людей у зонах бойових дій до продуктів харчування, лікарських засобів, виробів медичного призначення, засобів гігієни або побутової хімії, а також до послуг поштового зв’язку.
  • Проголосував за внесення змін до Закону України “Про державну допомогу суб’єктам господарювання”. Законопроект забезпечить спрощення механізму отримання суб’єктами господарювання державних коштів на компенсацію збитків пов’язаних з воєнним станом.
  • Проект Закону про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій.
  • Проект закону «про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування суб‘єктів господарювання, пов’язаних економічними зв’язками з державою-агресором» Законопроектом пропонується запровадити збільшення податкових ставок для міжнародних компаній, підрозділи якої продовжують працювати на ринку країни-агресора (Metro, Auchan, Leroy Merlin та інші). Зокрема, для них пропонується збільшення податку на прибуток, екологічного податку, рентної плати та податку на майно в 1,5 рази.
  • Підтримав Проект Закону, який гарантує повернення державою 100% вкладів фізичних осіб включно з відсотками.
  • Проект Закону, направлений на забезпечення умов для належного лікування військовослужбовців України в умовах воєнного стану.
  • Підтримав Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про основи національного спротиву” щодо вдосконалення порядку комплектування і соціального забезпечення Сил територіальної оборони Збройних Сил України та добровольчих формувань територіальних громад.
  • Підтримав Проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення засад організації та ведення руху опору».
  • Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо звільнення від військової служби деяких категорій громадян.Встановлюються додаткові підстави для звільнення з військової служби під час воєнного стану. Наприклад, звільнення одного з подружжя, якщо обоє проходять військову службу і мають неповнолітню дитину.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*