Нардеп ініціює створення у волинському місті пункту добровільних дружинників

02.10.2016 / Новини

Народний депутат Ігор Гузь ініціює створення у Нововолинську пункту громадських дружинників.

Про це інформує прес-служба народного обранця.

У п’ятницю, 30 вересня відбулася перша зустріч з обговорення організаційних питань за участі шахтарів, учасників АТО, депутатів обласної та міської рад, заступника начальника поліції, керівника Нововолинського обласного ліцею, журналістів, афганців, членів місцевих організацій «Варта порядку» та «Самоооборона Нововолинська».

Усі учасники наголошували, що у зв’язку з підвищеною криміногенною ситуацією у Нововолинську, створення громадських дружинників у поміч патрульній поліції просто вкрай необхідно.

На думку народного депутата Ігоря Гузя, пункт має бути на базі офіційної структури, де патрулюватимуть порядок в місті, в одній групі – кілька людей. Звісно, у тому числі, поліцейський, і у поміч кілька місцевих активістів на громадських засадах.

«Я хотів би, аби ми з вами обмінялися думками. Маємо зацікавити людей і спробувати допомогти правоохоронним органам у Нововолинську. Тому що та ситуація з криміналістикою, яка зараз тут, просто жах: наркоманія, крадіжки, вбивства. Розумію, що інтерес має йти від міського голови, і він має дбати про порядок в місті, на жаль, на сьогодні – цього руху немає. Нам треба об’єднатися поза політичними «розкладами» і продумати спільний механізм цієї роботи», – зауважив Ігор Гузь.

Громадськість озвучила низку пропозицій: це має бути три-чотири екіпажі, куди мають запросити місцевих хлопців-добровольців; потрібна форма, автомобіль додатково (щоб люди не ходили пішки), засоби різного характеру. Ще важливий аспект: коли добровольці будуть у свою зміну заступати на патрулювання, то має бути згода від роботодавців на відгул.

«Це – наш перший крок. Наступна зустріч має бути вже практичною. До участі в ній запросимо керівництво міста, правоохоронні органи. Одну нараду з моєї ініціативи ми вже мали за участі силових структур області. Я тоді сказав керівнику Головного Управління Національної поліції в області Петру Шпизі – правоохоронцям треба активніше працювати, бо ця ситуація, яка є зараз у Нововолинську, – це просто «зло». До створення пункту добровільних громадських дружинників варто залучити місцевий бізнес, адже і форму, і інші засоби для патрулювання, потрібно за щось купляти. Впевнений, що підприємці підуть нам на зустріч. Дружинники мають отримувати компенсацію за патрулювання містом», – резюмував Ігор Гузь.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*