Нардеп Ігор Гузь подякував міністру освіти Лілії Гриневич за принципову позицію (ФОТО)

15.03.2019 / Новини

Народний депутат Ігор Гузь подякував міністру освіти і науки Лілії Гриневич за розуміння освітніх проблем регіону Прибужжя.

Зокрема, він нагадав, що саме від позиції профільного міністра у Києві залежало майбутнє Володимир-Волинського ліцею, коли півроку тому постало питання: чи матиме належне фінансування з обласного бюджету один із найкращих закладів не тільки на Волині, а й в Україні, – йдеться на офіційній Facebook-сторінці нардепа.

11 березня на запрошення Ігоря Гузя – Лілія Гриневич особисто завітала до ліцею “Центр освіти” та поспілкувалася з дирекцією школи і батьками учнів. Педагоги порушували питання функціонування ліцею в умовах нового Закону про освіту та розподілу освітньої субвенції з обласного бюджету, а також перспективою прийняття Закону про загальну середню освіту. Саме проект цього Закону планують обговорювати сьогодні на урядовому комітеті.

У ліцеї навчається майже 600 школярів, з яких орієнтовно 200 – немісцеві. В освітньому закладі є початкова, середня та старша школи. Профільне навчання діти та молодь отримують за такими напрямками: спортивний, природничий та математичний. І в цьому унікальність установи, де кількість дисциплін така ж, як в інших закладах, різниця – у кількості годин.

Також, за словами директора Валентина Вірковського, з 31 січня ц.р. їх заклад отримав структурний підрозділ, за 80 кілометрів від Володимира-Волинського – колишня Сенкевичівська школа-інтернат. Він вважає, що їх ліцей може претендувати на вищий статус.

На думку Лілії Гриневич, “заклад з унікальним форматом може сміливо озвучувати “претензію” на науковий ліцей. І до 2020 року маєте визначитися: хто ви є? У вас є профілізація, але ліцей може мати у своєму складі й базову школу, принаймні зараз, поки немає трирічної базової, і початкову школу. Але скажу так, що початкова школа, яку фінансує обласний бюджет – реально «притягне нас за вуха”. Початкові школи повинні фінансуватися громадами, на території яких вони знаходяться”, – зауважила урядовець.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*