Нардеп Гузь здійснив робочий візит у Литву: що цікавить іноземців в Україні

17.12.2019 / Новини

Народний депутат, співголова депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Литовською Республікою Ігор Гузь з робочим візитом два дні працював у Литві (10-11 грудня).

Зустріч парламентаря з Послом України у Литві Володимиром Яценківським та відповідальними співробітниками дипустанови відбулася за сприяння Посольства України в ЛР, – інформує пресслужба нардепа.

«Оптимістично налаштований щодо співпраці з литовцями. Їхня депутатська парламентська група, де 38 осіб, всі готові зустрічатися. У них є можливості, ресурси, щоб розвивати продуктивний діалог.

Минулі десятиліття ніхто системно не працював з литовцями. Їх цікавить в Україні бізнес, зелена енергетика, IT-технології, трохи сільське господарство. 121 їхнє місто, селище мають партнерів в Україні. Немає мовного бар‘єру у спілкуванні. Посол Литви готовий сприяти, зацікавлений у подальшій співпраці», – розповів депутат.

Під час закордонного візиту Ігор Гузь зустрівся також із Президентом Асоціації литовських муніципалітетів Міндаугасом Сінкявічюсом таДиректором цієї Асоціації Ромою Жакатєнє, з Заступником голови комітету Сеймаса ЛР із сільськогосподарських питань Казісом Старкявічюсом та членом цього ж Комітету Аурімасом Гадзюнасом, заступником Голови групи з міжпарламентської співпраці Сеймаса ЛР з Україною Лаурінасом Кащюнасом, Головою Комітету Сеймаса ЛР з питань державної адміністрації та місцевого самоврядування Гуодою Бурокєнє та депутатом Сеймаса ЛР Томасом Томілінасом.

Цього тижня, з його слів, відбудеться робоча зустріч у Києві нардепа з Послом Литви в Україні. Литовська група планує приїхати до нас в лютому 2020 року, у  тому числі, на запрошення Ігоря Гузя, й на Волинь. Адже під час останньої зустрічі депутата з колегами, сторони констатували активну та взаємовигідну співпрацю України та ЛР у різних сферах міждержавного співробітництва. Вони обмінялися думками з актуальних питань двостороннього порядку денного міжпарламентських взаємин на найближчу перспективу.

Під час візиту окрему увагу приділили питанням розвитку та активізації співробітництва між регіонами та органами місцевої влади двох країн.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*