Нардеп Гузь вимагає перевірити діяльність Посла України у Словаччині

29.05.2016 / Новини

Народний депутат України Ігор Гузь просить Президента доручити Міністерству закордонних справ України перевірити діяльність Посольства у Словацькій Республіці. Зокрема провести належний аналіз роботи Надзвичайного та Повноважного Посла України в Словацькій Республіці Олега Гаваші, який був призначений ще за часів правління колишнього Президента України Віктора Януковича.

Підставою для перевірки роботи Посольства народний депутат назвав порушення українських та міжнародних дипломатичних прав.

Ігор Гузь як заступник голови комітету у закордонних справах Верховної Ради України та член групи з міжпарламентських зв’язків зі Словацькою Республікою надіслав депутатське звернення до Президента України Петра Порошенка із проханням посприяти детальній перевірці роботи Посольства.

Читайте також: Від поцілунків Януковича до “кришування” контрабанди: історія одного посла України

Зокрема, 21 травня на міжнародному пункті пропуску «Лужина» працівники Закарпатської митниці Державної фіскальної служби України перешкодили спробі незаконного перевезення майже 60 тисяч пачок цигарок за кордон.

Громадянин, який намагався вивезти велику кількість тютюнових виробів, як виявилося, надав дипломатичний паспорт та свідоцтво про реєстрацію автомобіля. «Також він показав лист від Посольства України у Словацькій Республіці, у якому було вказано, що в автомобілі перевозиться дипломатичний вантаж, який відповідно до міжнародної конвенції не підлягає контролю. Однак завдяки наполегливості митників, автомобіль було перевірено і контрабанду вилучено. Цей факт є болючим ударом по репутації всієї української дипломатії!» – йдеться у звернення Ігоря Гузя.

«Необхідно провести детальну перевірку роботи Посольства України в Словацькій Республіці та загалом Посла Олега Гаваші, аби не допустити подальшої компрометації української дипломатії!», – переконаний народний депутат України Ігор Гузь.

Прес-служба народного депутата України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*