Нардеп Гузь пропонує повернути Володимиру-Волинському історичну назву

13.07.2020 / Новини

Під час презентації громадської платформи «Новий Володимир» народний депутат України Ігор Гузь запропонував перейменувати місто на Володимир.

Як відомо, на думку істориків, Володимир – історична назва міста, а приставка «Волинський» з’явилася лише у 18 столітті, – передає Нововолинський інформаційний портал.

«Нам усім треба задуматись, чи має бути місто Володимир-Волинський чи Володимир. Як народний депутат, а рішення про перейменування міста приймає Верховна Рада України, представник Володимира в парламенті, вважаю, що на цьому банері написана правильна назва Володимир, без Волинського. Без образ. Але думаю, що ми втілимо дуже легко перейменування – не до виборів, але до нового року», – розповів Ігор Гузь.

За його словами, процедуру перейменування нещодавно пройшов Переяслав-Хмельницький.

«Я був там спеціально, щоб поспілкуватися з їхньою командою, як їм це вдалося і нічого важкого там не було. Ми цю ініціативу беремо і я буду лобістом процесу у парламенті. Переконаний, що знайдемо прихильників серед інших фракцій, щоб славне місто Володимир було саме Володимиром», – зауважив нардеп.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*