Найпомітніші події з життя Шацького району у 2016-му

26.01.2017 / Новини

Весняні події минулого 2016 року були для району не менш вагомими, ніж зимові.

Про це пише «Шацький край» за 21 січня 2017 року, – повідомляє “Район.Шацьк”.

У березні відбулася подія, котра вплинула на життя всього району: 27 числа відбулися перші вибори депутатів та голови Шацької об’єднаної територіальної громади. Головою її став Сергій Віннічук. Перша сесія об’єднаної громади відбулася 15 квітня, де секретарем було обрано Людмилу Цевух.

На початку року розпочав свої постійні поїздки в зону АТО як волонтер та військовий капелан настоятель парафії святого Архістратига Михаїла УПЦ КП смт Шацьк отець Роман Скірак.

 22 квітня депутатами районної ради прийнято рішення про встановлення почесних відзнак учасникам АТО та волонтерам (медалі «За вірність українському народові» і ступеня, «За єдність України», «За поранення в бою», орден «За вірність народові України»).

Відповідно до ЗУ «Про декомунізацію» розпорядженням голови Волинської ОДА було перейменовано вулиці в населених пунктах Шацького району, яким до цього часу так і не спромоглися дати інші назви своїм рішенням сільські ради. У зв’язку з реформуванням пенсійної системи було утворено Шацьке об’єднане управління Пенсійного фонду України, проте істотно це ніяк не позначилося на обслуговуванні громадян.

22 травня 120-ліття від дня будівництва відзначили парафіяни Свято-Миколаївської церкви села Пульмо. Також у травні на сесії районної ради було реорганізовано ЗОШ І-ІІІ ст. смт Шацьк в школу-гімназію.

 Наприкінці травня з посади голови Шацької РДА було звільнено Ігоря Корольчука. Виконання обов’язків голови адміністрації лягли на першого заступника Сергія Сидорука.
 
Віта Шепеля

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*