Найкращі туристичні напрямки для осінніх подорожей (ФОТО)

06.10.2017 / Новини, Статті

Незважаючи на те, що з дерев падає листя, а за вікном може йти дощ, жовтень – чудовий місяць для відпустки або поїздок вихідного дня.

У тому, що замість лимонаду ми п’ємо капучино або імбирний чай, а замість майок одягаємо теплий м’який светр, є свій шарм.

Вирушивши в подорож у жовтні, можна насолодитися чудовою осінньою природою різних куточків світу, встигнути на сезон продуктових фестивалів і ярмарків з нагоди збору врожаю, провести останні перед зимовими заморозками дні на відкритому повітрі.

Гірські вершини, мальовничі парки, просторі узбережжя – все це можна і потрібно досліджувати в жовтні. Експерти порталу про подорожі Travel + Leisure назвали 10 найкращих туристичних напрямків світу для поїздок у жовтні.

Тайбей, Тайвань

З промислового мегаполісу, колись оповитого смогом, Тайбей перетворився на сучасне місто з ефективною транспортною розв’язкою, ресторанами, архітектурою та мистецтвом. Незабаром він зможе конкурувати із Сінгапуром. Їдьте до Тайбею в жовтні, щоб спробувати цікаві страви тайванської кухні.

Річмонд, Віргінія, США

Недалеко від Річмонда знаходиться національний парк Шенандоа, що займає частину хребта Блу-Рідж в Аппалачах. Особливо гарний парк восени. Здійснивши похід в національних парк і насолодившись мальовничими краєвидами, повертайтеся до міста і знайомтеся з його історією, архітектурою, барами, ресторанами та пивоварнями.

Картахена, Колумбія

У цьому тропічному місті тепло цілий рік, зокрема, і в жовтні. Це портове місто славиться чудовою іспанською колоніальною архітектурою і місцевою культурою: від карибської музики і танців до сучасного мистецтва і одного з найкращих севіче в Латинській Америці.

Стамбул, Туреччина

Жовтень – найкращий час для відвідування Стамбула. Ціни нижчі, натовпів туристів менше, а погода м’яка і приємна. Нині Стамбул – це зіткнення сучасного мистецтва з тисячолітньою історією, змішання Сходу і Заходу, велика кількість музеїв, галерей, багатих ринків і ресторанів.

Ліма, Перу

Прибережна столиця Перу – це дослідження контрастів, тут доколумбова спадщина зустрічається із сучасним мистецтвом, бутиками високої моди і прогресивними ресторанами, де подають одні з найкращих страв Південної Америки. Жовтень у Перу – це яскрава хода на честь свята Господа-Чудотворця, де віруючі, одягнені у фіолетовий колір, влаштовують незвичайну процесію, а вуличні продавці торгують їжею та цукерками.

Акадія, Мен, США

Національний парк Акадія в США – це приголомшливі осінні види, які простягаються до Атлантичного океану. Тут можна взяти в оренду велосипед або пройтися по лісистих стежках пішки, тут можна познайомитися з представниками дикої природи: від червоної лисиці до тюленів і рідкісного білоголового орлана.

Напа і Сонома, Каліфорнія, США

Долини Напа і Сонома – винний центр Каліфорнії і всієї Америки, де понад 200 років тому вихідці з Франції почали вирощувати виноград. У жовтні літні натовпи туристів тут розсіюються, а винний урожай тільки зібраний. В цей час тут можна побувати на фестивалях вина і просто насолодитися природою регіону.

Острів Ірландія

У жовтні в Ірландії починається сезон фестивалів. У Белфасті (Північна Ірландія, Велика Британія) проходить Міжнародний фестиваль мистецтв, в Корку проводиться Guinness Jazz Festival, а в Дубліні – щорічний Театральний фестиваль. Якщо ви хочете насолодитися природою Ірландії, проїдьте Диким Атлантичним Шляхом уздовж Атлантичного океану. Але не забудьте вдягти теплу куртку.

Ботсвана, Африка

У жовтні в Ботсвані спекотно і сухо. Зате це відмінний час для сафарі та знайомства з дикою природою Африки: слонами, левами, жирафами, зебрами, буйволами і багатьма іншими тваринами.

Квінстаун, Нова Зеландія

У жовтні в Південній півкулі справжня весна. З Південних Альп ще не встиг зійти сніг, але вже розквітають квіти. У Квінстауні, який часто називають екстремальною столицею світу, туристи займаються банджі-джампінгом, стрибають з парашутом, їздять на гірських велосипедах і літають на парапланах.

Джерело: Новое время

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*