Начальник Генштабу розповів, де будуть нові позиції ЗСУ після розведення військ

08.10.2019 / Новини

Начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Руслан Хомчак розповів, що розведення військ має відбутися дзеркально на відстань один кілометр від лінії зіткнення в обидві сторони.

Про це він сказав під час робочої поїздки до району проведення ООС, передає прес-центр Міноборони.

«Нові позиції українських військових будуть там, де вони були у 2016 році, коли вперше відбулося розведення сил у згаданому районі. Підрозділи Збройних сил України і надалі повністю контролюватимуть ситуацію», – поінформував генерал-лейтенант Руслан Хомчак.

У свою чергу міністр оборони України Андрій Загороднюк запевнив, що розведення сил і засобів в районі Петрівського і Золотого зможе розпочатися виключно тоді, коли російсько-окупаційні війська припинять вогонь та дотримуватимуться режиму тиші упродовж щонайменше семи діб.

Міністр також зазначив, що після завершення процесу розведення, завдання щодо контролю за демілітаризованою зоною покладатиметься на працівників Національної поліції України.

Як підкреслив Загороднюк, українські військові відійдуть на відстань, яка дозволить у випадку порушення домовленостей російсько-окупаційними військами одразу повернутися назад.

«Для цього створено усі передумови, розроблено відповідний план з урахуванням саме такої ситуації», – зазначив міністр оборони і додав, що координати місць розведення є у Мінських угодах, їх було нанесено ще у 2014 році.

Нагадаємо, окупанти 7-го жовтня навмисне вдарили по ділянці розведення сил біля Золотого.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*