НАБУ не знайшло доказів проти Насірова, – адвокат

21.07.2017 / Новини

Рішення Печерського суду щодо відкриття кримінального провадження проти детективів НАБУ, які займаються справою Насірова, є обґрунтованим та логічним, адже співробітники бюро розуміли, що не мають законних підстав для переслідування керівника ДФС.

Про це розповів адвокат відстороненого голови Державної фіскальної служби Любомир Дроздовський. За його словами, співробітники НАБУ свідомо намагались тиснути на експертів та фабрикували штучні докази, – інформують Українські новини.

“До штучних доказів обвинувачення ми відносимо експертизу, яку вони зробили дуже швиденько. Вона повністю необґрунтована, там були надані експертам матеріали близько ста томів, вони це все проаналізували і написали, можливо, на чотирьох-п’яти сторінках свій висновок про те, що дійсно, в таких ось розстроченнях така ось сума. Але навіть у цьому випадку експерти не говорили про те, що рішення законні чи незаконні, обґрунтовані чи ні, чи що заподіяні збитки державі, чи шкода державним інтересам. Про це взагалі ніде у висновку немає, але є висновок, в якому вони математично порахували суму всіх розстрочень і написали – 2 мільярди. Але де ж тут шкода державі, якщо всі ці розстрочення надавались під проценти, в тому числі під 36% річних? Крім того, є юридичні моменти, чому ми вважаємо, що все це штучно створено. Тільки звертаючись до експертів для отримання висновку, детектив уже вказував на те, що всі рішення є необґрунтованими та завідома незаконними. Якщо ви звертаєтесь до експерта з питанням, які це рішення, а у постанові вказуєте, що вони є завідома незаконні та необґрунтовані, то експерт повинен те, що йому написали, переписати. Ось так воно по суті й було. Виходячи з цих обставин, ми й звернулися до Генеральної прокуратури України”, – розповів Дроздовський.

Адвокат упевнений, що детективи НАБУ перевищили повноваження, адже вони не мали права встановлювати або оголошувати рішення глави ДФС незаконними, в цьому повинен був розібратися суд. За словами Дроздовського, для оцінки правомірності дій Насірова повинна була бути створена дисциплінарна комісія під керівництвом міністра фінансів. Саме вона має право перевіряти діяльність і рішення голови ДФС.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*