На “Ягодині” вилучили значну суму незадекларованої валюти

04.05.2018 / Новини

В українця,який прямував до Польщі через «зелений коридор” пункту пропуску Ягодин, під час митного огляду було виявлено значну суму валюти у доларах та євро. 

Про це інформують у прес-службі волинських фіскалів.

Під час митного огляду у нього було виявлено значну суму валюти у доларах та євро. Документів, підтверджуючих зняття готівки з рахунків у банках чи фінансових установах, як того вимагає постанова правління Нацбанку, чоловік надати не зміг.

“Дозволена до вивезення норма готівки визначена вказаною постановою Нацбанку України у розмірі до еквіваленту 10 тисяч євро. Надмір підлягає обов’язковому письмовому декларуванню та документальному підтвердженню походження”, – наголошують у прес-службі.

Відтак, громадянину залишили 10 тисяч євро, а решту 26568 доларів США, що за курсом Нацбанку України становить 696,9 тисяч гривень – тимчасово вилучено до рішення суду.

Згідно зі статтями 471,472 Митного Кодексу України недекларування валюти, що перевищує встановлену норму, тягне за собою накладення штрафу та її конфіскацію.

До слова, цьогоріч управлінням протидії митним правопорушенням Волинської митниці ДФС виявлено 14 випадків порушення громадянами правил переміщення готівки з митної території України на загальну суму за курсом Нацбанку України 2,573 млн грн.

Найчастіше через Волинь намагаються приховано вивезти готівкові долари США, проте також у справах фігурують банкноти євро, польських злотих і гривень.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*