На “Ягодині” вилучили одяг на майже 2,7 мільйонів гривень та авто перевізника

18.06.2019 / Новини

На “Ягодині” у мешканця прикордоння вилучили жіночого одягу на майже 2,7 млн грн – хотів перевезти поза митним контролем.

У ході спільної операції волинських митників та правоохоронців зі Служби безпеки України у пункті пропуску Ягодин у мешканця прикордоння вилучили 692 найменування жіночого одягу. Сукні, пальта, куртки, білизна, штани та шорти, шапки та піжами, кофти, сорочки, спідниці – усього 6952 штук вартістю 2,668 млн грн – були складені у 103 звичайних мішки без упакування виробників, – повідомляє прес-служба Волинської митниці ДФС.

Цей товар із Польщі намагались ввезти мікроавтобусом смугою спрощеного митного контролю «зелений коридор», приховуючи його справжню вартість. Етикетки на одязі засвідчили належність одягу відомим європейським торгівельним маркам: vero moda, global funk, Karen by simonsen, minimum, jack & jones та інші.

Через порушення митних правил одяг вилучено на склад митниці до прийняття судом остаточного рішення про притягнення водія до відповідальності. За приховування від митного контролю особливо великої партії товару затримано до рішення суду також і транспортний засіб, яким перевозили предмети правопорушення. Mercedes-benz Sprinter оцінений експертами у 400 тис грн.

Санкції статей 471, 482 Митного Кодексу України за такі правопорушення передбачають накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів, транспортних засобів – безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів, транспортних засобів і транспортних засобів, що використовувалися для переміщення товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил через митний кордон України поза митним контролем.

Довідково: від 3 червня 2019 року на всій митній території України триває операція ДФС «Бастіон».

  • Її механізми передбачають поглиблену кооперацію усіх державних структур, покликаних боротися з контрабандою та тіньовою економікою. Місця проведення операції – пункти пропуску через державний кордон України, митні пости, відділи (сектори) митного оформлення, місця доставки товарів, місця накопичення та реалізації товарів, ввезених на митну територію України.
  • Очікується, що «Бастіон» дозволить припинити формування «схемного податкового кредиту», використання товарів-«прикриття», що мають значно нижчу вартість та одночасно переміщуються з високоліквідними товарами, «піджаків», товарну контрабанду тощо.

1 Коментар На “Ягодині” вилучили одяг на майже 2,7 мільйонів гривень та авто перевізника

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*