На “Ягодині” вилучили незадекларований товар на суму понад мільйон гривень

03.04.2020 / Новини

На митному посту «Ягодин» Волинської митниці Держмитслужби вилучили незадекларований товар загальною вартістю понад мільйон гривень.

Прямуючи з Польщі в Україну, 18 березня в зону митного контролю поста «Ягодин» заїхав вантажний автомобіль «ДАФ» під керуванням українця.

До митного контролю митному органу подано товаросупровідні документи, відповідно до яких переміщуються меблі та освітлювальні прилади фактурною вартістю 6,5 тисяч доларів США, – повідомляють на сторінці Волинської митниці Держмитслужби у фейсбуці.

В результаті повного митного огляду зазначеного транспортного засобу, виявили незадекларовані одиниці товару та встановили, відповідно маркувань упаковок, країну виробництва меблів (Королівство Швеція), де згідно з поясненнями водія і відбулося завантаження автомобіля. Під час здійснення митного контролю підтвердили інформацію щодо країни виробника та визначили вартість товару, що становить 37,7 тисяч доларів США.

Таким чином, керівник фірми отримувача, вчинив дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю товару, шляхом подання митному органу документів, що містять неправдиві відомості щодо кількості товару, продавця, отримувача та його фактурної вартості.

Працівники Волинської митниці склали протокол про порушення митних правил, відповідно до якого товар вартістю понад мільйон гривень вилучили до рішення суду.

 

 

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*