На “Ягодині” вилучили автівку на литовській реєстрації

02.07.2018 / Новини

У пункті пропуску “Ягодин” митники затримали незадекларований автомобіль на литовській реєстрації.

Про це повідомили у прес-службі Волинської митниці ДФС.

Волинські митники на посту Ягодин вилучили у громадянина автомобіль Peugeot вартістю понад 120 тисяч гривень. Водій транспортного засобу в’їжджав в Україну з Республіки Польща “зеленим коридором” і заявив намір ввезти його в режимі “транзит”.

Для оформлення громадянин України подав документи, що посвідчували право власності литовської компанії на авто, а також довіреність за підписом керівника цієї компанії на право керування.

Перевірка автентичності поданих до митного контролю документів виявила, що зазначений автомобіль був знятий з реєстраційного обліку на території Литовської Республіки, а громадянин України не мав і не має ніякого відношення до компанії, що значилась її колишнім власником.

Відтак, за порушення порядку проходження митного контролю, недекларування товару з метою уникнення його оподаткування митними платежами автомобіль тимчасово вилучено до рішення суду.

Відповідно до статті 471, 472 Митного Кодексу України, дії громадянина тягнуть за собою відповідальність у вигляді штрафу у розмірі 100% вартості товару з його конфіскацією.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*