На “Ягодині”виявили контрабандні комп’ютери та хутро на 3 мільйони гривень (ВІДЕО)

26.07.2019 / Відео, Новини

Сьогодні, 26 липня, в пункті пропуску «Ягодин» прикордонники виявили коштовну комп’ютерну техніку та хутра цінних порід на 3 мільйони гривень.

Про це інформує прес-служба Державної прикордонної служби України.

Так, близько п’ятої ранку реалізуючи оперативну інформацію військовослужбовці Луцького загону зупинили мікроавтобус «Citroen». Іномаркою їхав в Україну наш співвітчизник.

Під час огляду автомобіля у вантажному відділенні прикордонники виявили 54 ноутбуки відомого виробника та 216 штук хутр цінних порід тварин.

З цим крамом чоловік в’їжджав в Україну смугою спрощеного митного контролю «зелений коридор» пункту пропуску «Ягодин».

Спробу імпортувати товар, вага та фактурна вартість яких значно перевищує установлені для неоподаткованого ввезення громадянами ліміти, встановленим порядком передано співробітникам ДФС. Орієнтовна сума оцінки вилученого сягає трьох мільйонів гривень.

Через порушення митних правил за статтями 471 (порушення порядку проходження митного контролю) і 472 (недекларування товарів комерційного призначення) Митного Кодексу України увесь товар вилучили на склад митниці.

Адміністративна відповідність за такі спроби – конфіскація та штраф у повному розмірі вартості товару. Для прийняття остаточних рішень матеріали справиНв скерують до суду після отримання висновків експерта про тип та вартість вилученого хутра.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*