На Ягодині встановлять відеокамери з функцією розпізнавання номерних знаків за 82 млн

11.01.2022 / Новини

Міжнародний автомобільний пункт пропуску «Ягодин» Волинської митниці обладнають системою відеоконтролю.

Відповідну закупівлю оголосила Держмитслужба. Очікувана вартість обладнання – 81,996 мільйона гривень. Поставити товар мають до 30 вересня 2022 року. Аукціон має відбутися 17 січня, – повідомляють Волинські Новини.

Камери мають бути встановлені на в’їзді на територію України та виїзді з неї, на ділянках очікування, контролю, на території вагового комплексу для вантажних автомобілів, на ділянці для очікування митного оформлення та здійснення оформлення, у приміщеннях, в яких посадові особи митниці Держмитслужби та Державної прикордонної служби здійснюють контрольні процедури, в зоні митного контролю та на в’їзді і виїзді з неї та в низці інших місць, у тому числі й на пасажирському напрямку.

Камери мають бути оглядові, та з функцією розпізнавання номерних знаків і зчитування службових посвідчень.

Також вказані вимоги до програмного забезпечення системи відеонагляду. Зокрема, йдеться про багатофункціональний інтерфейс, завдяки якому можна буде відслідкувати увесь рух автомобілів, які прямують через митний пункт пропуску.

Система має бути трирівнева. Інтерфейс повинен бути у вигляді багаторівневої інтерактивної мапи, на якій повинні відображатися для оператора сповіщення, що формуються відповідно до заданих параметрів. На першому рівні повинна відображатися мапа України, поділена на зони діяльності митниць Держмитслужби.

Для можливості детального перегляду подій, при натисканні на мапі на відповідний регіон повинен відкриватися другий рівень інтерактивної мапи із місцями розташування відповідних автомобільних пунктів пропуску.

При натисканні на мапі на відповідний пункт пропуску повинен відкриватися третій рівень інтерактивної мапи, на якому має бути відображена контрольована територія. Оператор повинен мати можливість перегляду відеозображення у режимі реального часу кожної із встановлених відеокамер, а також переглядати відеоархів за ними та можливість роботи із базою даних.

У базі даних буде міститися дата та час в’їзду транспортного засобу на пункт пропуску, фото кабіни транспортного засобу з номерним знаком, фото переднього номерного знаку транспортного засобу, фото причепа/напівпричепа або задньої частини ТЗ з номерним знаком, фото заднього номерного знаку ТЗ, розпізнані номерні знаки, країна реєстрації авто, інформація з системи зважування, результат сканування, номер службового посвідчення посадової особи митного органу/Державної прикордонної служби, що здійснила оформлення транспортного засобу, час перебування автомобіля на пункті пропуску.

Також оператора система має сповіщати про транспортний засіб, знайдений у базах даних розшуку, про автомобіль, що переміщується більш ніж один раз за останні 24 години (у разі переміщення з території суміжної держави на територію України) та інші.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*