На “Ягодині” у волинянина вилучили човновий двигун

24.05.2018 / Новини

Волинянин, прямуючи з Польщі додому через пункт пропуску Ягодин, намагався провезти “зеленим коридором” незадекларований двигун для човна.

Про це інформують у прес-службі волинських фіскалів.

Обрання цієї смуги вважається заявою громадянина про те, що переміщувані ним товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами і не підпадають під встановлені законодавством заборони чи обмеження щодо ввезення на митну територію України.

У багажному відділенні його автомобіля під час митного огляду було виявлено вживаний підвісний човновий двигун, вагою 58 кг.

“Для автомобільних пунктів пропуску встановлена Митним кодексом України норма товару для особистого користування, який можна ввозити без письмового декларування і без сплати ввізного мита: до 50 кг і до еквіваленту 500 Євро. За порушення цього правила підвісний човновий двигун у волинянина тимчасово вилучено на склад митниці. Суд розгляне питання про притягнення його до відповідальності за ст.. 472 Митного кодексу України. Санкція статті передбачає штраф у розмірі 100 відсотків вартості товару (за курсом Національного банку України становила 73200 грн) з його конфіскацією”, – нагадують у Волинській митниці.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*