На «Ягодині» тестуватимуть електронну чергу перетину кордону

21.09.2022 / Новини

21-го вересня відбулася робоча нарада щодо запуску пілотного проєкту «Електронна черга перетину кордону» на ПП «Ягодин».

Про це повідомили у пресслужбі Волинської військової адміністрації.

Участь в обговоренні взяли заступники голови Укртрансбезпеки Юрій Марценишин та Микита Лагунін, заступник голови ОДА Олександр Троханенко, перевізники й представники профільних відомств Волині.

Реєстрація в електронній черзі відбуватиметься через спеціальний сайт. Наразі він в розробці і в тестовому режимі запрацює вже в кінці жовтня.

Микита Лагунін зазначив, що електронна черга не зможе повністю прибрати чи скоротити черги на кордоні.

«Ми розуміємо, що кількість автівок, які хочуть перетнути пункт пропуску – не зміниться. Однак, хочемо зробити сервіс, щоб водій не стояв в черзі на дорозі по 6-12 днів, а очікував на свій час перетину кордону вдома. Він отримає сповіщення в додатку та телефоном з датою і часом прибуття до пункту пропуску. Якщо шофер пропускає свою чергу, то відповідно йому необхідно займати її заново», – розповів заступник голови Укртрансбезпеки.

Система е-черги для вантажівок буде інтегрована з базами даних митниці та прикордонної служби. Під час наради також зазначили, що з початку запуску сервісу не буде пріоритетності в формуванні черг. «Електронна черга перетину кордону» буде абсолютно безкоштовною.

Майданчик, де чекатимуть автомобілі, повинен бути також безоплатним – це позиція Уряду.

Відтак, де і як очікувати проїзду через кордон перевізник обиратиме самостійно, а система сповіщатиме, коли саме час під’їжджати до пункту пропуску. У разі, якщо рух черги затримується чи пришвидшується, водій також отримає сповіщення заздалегідь.

Нагадаємо, що питання введення електронної черги вже порушувалось перед Кабміном Волинською ОВА. Як зазначав очільник області Юрій Погуляйко, у разі введення електронної черги, водії зможуть очікувати перетину кордону у спеціально відведених для цього місцях. Особливо це актуально з наближенням зими.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*