На “Ягодині” працює група європейських радників з питань технологічного оснащення

18.07.2019 / Новини

У міжнародному автомобільному пункті пропуску “Ягодин” працює група європейських радників високого рівня.

Мета візиту – ознайомлення  з роботою, технічним та технологічним оснащенням, рівнями синхронності процедур прикордонного та митного контролів, взаємодії з суміжною стороною, – інформує прес-служба Волинської митниці ДФС.

Детальні відповіді на такі питання необхідні у рамках опрацювання проекту Стратегії інтегрованого управління кордонами України, у якій митний пост “Ягодин” має вагоме значення як один із найпотужніших коридорів вантажного автомобільного сполучення з Європою.

Щодо практичних пропозицій Волинської митниці ДФС, презентовано Інтелектуальну систему керування рухом автомобілів в МАПП “Ягодин”. Вона покликана оптимізувати роботу пункту пропуску, аби позбутися морально застарілих технологічних рішень, що ґрунтуються  на ручному режимі внесення інформації та її паперових носіях.

Автоматизація і максимальне уникнення людського фактору в процесах переміщення автомобілів та товарів через пункт пропуску, який буде керуватися електронною системою шлагбаумів з підсистемами відеоконтролю та зчитування номерних знаків і документів, забезпечить ритмічність роботи в зоні прикордонно-митного контролю.

Також посадові особи Волинської митниці та Луцького прикордонного загону надали іноземним експертам іншу інформацію, яка їх цікавила.

Довідково:

  • Нова Стратегія інтегрованого управління кордонами України розробляється Кабінетом Міністрів України із залученням групи європейських радників.
  • До міжвідомчої робочої групи, яку очолює Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, входять фахівці Державної фіскальної служби, Державної прикордонної служби, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства закордонних справ, Міністерства інфраструктури, Міністерства фінансів, Державної міграційної служби та інші.
  • Під час крайнього засідання цієї групи у червні цього року член групи радників ЄС, екс-генеральний директор Державної митної служби Литовської Республіки Арунас Адоменас зауважив, що в деяких аспектах розроблений в Україні проект Стратегії є кращим за аналогічні документи країн Євросоюзу, а голова робочої групи Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що «зараз важливим є вийти на ухвалення документа і на те, щоб ми могли спільно з партнерами працювати уже над втіленням цієї стратегії в життя».
  • Після офіційного затвердження Кабінетом Міністрів України цієї Стратегії співпраця з європейськими радниками буде продовжена: проект аналізуватиме бізнес-процеси стосовно інтегрованого управління кордонами, вивчатиме пріоритетні пропускні пункти, які будуть предметами окремих пілотних проектів міжнародної технічної допомоги.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*