На Волині звільнять посадовців і поліцейських через приховування майна

17.09.2018 / Новини

На Волині двох посадовців і двох працівників поліції звільнять із займаних посад через приховування інформації про суттєві зміни в майновому стані.

Про це повідомляють у прес-службі Волинської прокуратури.

Як повідомлялося раніше, судами області за адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, було притягнуто до відповідальності посадовця Луцької міської ради, начальника відділу одного з управлінь Ківерцівської районної державної адміністрації, керівника структурного підрозділу Ківерцівського відділу поліції, патрульного поліцейського Управління патрульної поліції в області.

Усі вони, всупереч вимогам ч.2 ст. 52 Закону України “Про запобігання корупції”, не повідомили про суттєві зміни в майновому стані, придбавши майно або отримавши дохід, вартість якого перевищує 50 прожиткових мінімумів доходів громадян для працездатних осіб.

Суди першої інстанції визнали їх винними у порушенні додаткових заходів фінансового контролю (адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та призначили покарання у виді штрафів.

Не погоджуючись із постановами судів, правопорушники та їхні захисники подали апеляційні скарги.

Днями апеляційний суд області, дослухавшись до доводів прокурорів, залишив усі ці апеляційні скарги без задоволення, відтак постанови судів першої інстанції набрали законної сили.

Отож посадовцям, окрім сплати штрафів, доведеться змінити місце роботи, оскільки чинне законодавство про державну службу, про службу в органах місцевого самоврядування та про поліцію передбачає звільнення таких осіб із займаних посад.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*