На Волині зустріли військових із зенітно-ракетного полку (ФОТО)

03.05.2018 / Новини

3-го травня у Володимирі-Волинському відбулася офіційна зустріч військовослужбовців 39 зенітно-ракетного полку. які повернулися із зони виконання бойового завдання.

Нагадаємо, що військові 39-го ЗРП почали прибувати ще в кінці квітня. Рідні та близькі на залізничному вокзалі вітали з успішним поверненням, – пише БУГ.

“Завдання виконали успішно”, – відзвітував перед строєм командир батареї полковник Костянтин Заіченко. Та як годиться, командиру вручили коровай.

На центральній площі зібралося кілька сотень містян, які зустрічали військових з квітами.

Представники місцевої влади, області, нардеп та духовенство розпочали офіціоз із хвилини мовчання за загиблими військовими в роки Другої світової та в час сучасної війни на Сході крани.

Поклали квіти до Обеліска та Стелли пам’яті. Після цього представники влади висловили по кілька слів привітань для особового складу ЗРП та вручили Подяки за віддане служіння народу України.

На урочистості прибув новопризначений голова обласної адміністрації Олександр Савченко.

Посадовець вручив Подяки голови ОДА та зауважив, що багато з його колег теж хотіли приїхати щоб зустріти військових.

“Шановні командири, шановні солдати! Те, що Ви зробили перебуваючи в зоні АТО – це надподвиг. Подвиг над людськими можливостями. І зараз ви зробили успішно завдання, і повернулися живими та не ушкодженими. Ми положили квіти в пам’ять ваших соратників, які загинули щоб ми могли зустріча вас, щоб діти ходили в школи, щоб ми щось будували корисне і розвивали Волинську область і всю Україну. Вам дуже велике спасибі.

Сьогодні продовжите службу. Так, можливо вам по ночах буде нагадувати ті бої, через які пройшли. Ми завжди поруч з вами, ми завжди серед вас. Ми не повинні забувати полеглих і повинні зробити все, щоб ви відчували себе Героями, патріотами і ніколи та ні в чому не потребували. Спасибі Вам за службу! Успіхів Вам і хорошої служби,” – виступив губернатор Волині Олександр Савченко.

Міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк зазначив, що цього дня  місто зустріло своїх Героїв.

“Ми вдячні вам, шановні воїни, за те що ви з честю виконали бойове завдання в зоні антитерористичної операції і повернулися на місце дислокації. Від імені міської громади, міської ради, себе особисто, я хотів би щиро подякувати всім вам, за те, що ви зробили. Вашим родинам – за те, що чекали” – наголосив  Саганюк.

На урочистості приїхав народний депутат України Ігор Гузь, який також подякував військовослужбовцям за відмінну службу.

“Від себе особисто і від всіх тих людей, які знали, що я тут буду, хочу щиро подякувати вашим родинам, які чекали. Ви – це спокій у Володимирі, Ви – це спокій в нашій державі. І поки українська армія тримає кордони до того буде Україна розвиватися. Ми і представники влади маємо забезпечити побут, забезпечити перебування тут у Володимирі і зробити все можливе для того щоб ви не відчували не зручностей. Ми всі будемо над цим працювати. Щира, моя особиста вдячність кожному з Вас,” – зазначив Ігор Гузь.

Зазначимо, що зенітно-ракетний полк було сформовано 27 грудня 2016 року. З цього часу він дислокується у Володимирі-Волинському і підпорядковується оперативному командуванню “Захід”.

Від листопада 2017 до травня 2018 військові ЗРП виконували бойове завдання із недоторканості повітряних кордонів України. Близько 200 військових та 100 одиниць техніки були залучені до виконання завдань, а зараз всі бійці повернулися до військової частини.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*