На Волині за один депутатський мандат “змагатимуться” майже 5 кандидатів

12.10.2017 / Новини

На Волині завершився процес висування кандидатів на посади голів і депутатів ОТГ для участі у наймасштабніших для області виборах.

Оцінивши результати, консультант із правових питань Асоціації міст України Валентин Малиновський зауважив, що боротьба буде запекла. Річ у тім, що за один депутатський мандат у середньому «воюватиме» майже п’ять кандидатів у депутати, а за портфелі голів ОТГ – 3,5 особи.

Повідомили у Волинському регіональному відділенні АМУ.

Найсерйозніше мірятимуться силою кандидати в депутати у прикордонній Любомльській ОТГ, де на один мандат претендує понад 10 осіб, а в Любешівській – найбільша конкуренціє серед охочих очолити громаду, там їх аж вісім. Приємний той факт, що серед тих, хто хоче в майбутньому керувати об’єднаними територіальними громадами 52 самовисуванці, а це більшість.

«Завершився процес висунення кандидатів на посади голів і депутатів ОТГ на перших виборах 29 жовтня. За 19 портфелів голів ОТГ змагатимуться 68 претендентів, а в середньому по 3,5 на один. Найбільше, у Любешівській ОТГ – 8, а найменше – Оваднівській та Зарічанській по одному претенденту на посаду голови.

422 депутатські мандати виборюватимуть 2084 кандидати або 4,9 претендента на один мандат.

Найбільше, у Любомльській ОТГ – 10,1, найменше у Сераховичівській ОТГ – 2,9.

Щодо партій, то у виборах беруть участь 14. Найбільшу кількість кандидатів у депутати висунули УКРОП – 376 і ВО «Батьківщина» – 298.

На посаду голів ОТГ – переважна більшість претендентів 52 – самовисуванці.

Ось така серйозна конкуренція, що з кожними виборами зростає, підтверджуючи вагомість ОТГ у місцевому самоврядуванні!», – переконаний консультант АМУ.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*