На Волині вже готуються до зими

16.06.2017 / Новини

Даних про підготовку  Любомльського і Шацького районів наразі немає.

У Волинській області розпочали підготовку до опалювального сезону 2017–2018 років. Про це йшлося під час засідання обласного антикризового енергетичного штабу сьогодні, 15 червня, – повідомляє «Волинська правда».

Начальник управління житлово-комунального господарства Волинської облдержадміністрації Андрій Пиріг розповів, що ситуація із підготовкою до зими в області загалом задовільна. За його інформацією, на Волині до зими треба підготувати 3157 житлових будинків, 242 покрівлі, 146 систем гарячого водопостачання та 309 – холодного тощо.

За словами головного комунальника Волині, у цілому область справляється із поставленими завданнями. Щоправда, у деяких районах ситуація менш втішна. Зокрема, Луцький район підготував житловий фонд до опалювального сезону лише на 15%, Старовижівський – на 13%, Ківерцівський – на 10%, Любешівський – на 21%. У Маневицькому, Любомльському і Шацькому районах узагалі поки немає даних щодо підготовки житлового фонду до зими.

Щодо об’єктів соціальної сфери, то, для прикладу, заклади охорони здоров’я готові до старту опалювального сезону на 23,5%. Із 750 волинських шкіл до холодів готові 140, а із 450 дитсадків – 98. Це комунальники пояснюють тим, що наразі діти ще перебувають у літніх таборах на базі освітніх закладів, тож не усі роботи є можливість здійснювати.

Окрім того, Андрій Пиріг зауважив, що до зими треба підготувати 869 котелень, 294 кілометри теплових мереж, 61 центральний тепловий пункт, а також заготовити понад 38 тисяч тонн твердого палива.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*