На Волині вилучили контрабандного товару на 200 тисяч гривень

07.03.2019 / Новини

За неповний тиждень з початку березня на митному посту “Устилуг” у 9-ти мешканців прикордоння було вилучено на склад Волинської митниці товарів народного споживання на понад 200 тис. грн.

Про це інформує прес-служба Волинської митниці ДФС.

Усе через зловживання смугою руху «зелений коридор» та перевищення допустимого ліміту неоподаткованого імпорту. Для «особистого споживання» люди намагались ввезти сотні пар шкарпеток та десятки рюкзаків і ременів, 273 кг дитячих підгузників, 72 набори столових приборів у кейсах, 77 пуловерів, 42 автомобільних компресори, 154 запчастини до електроприборів, камінну топку. Порушники – мешканці міст Володимир-Волинський, Нововолинськ, Турійського району.

Промислові товари залишаються найчастішими предметами правопорушень, які вчиняють громадяни в зоні діяльності Волинської митниці. За минулий рік на склади митниці для тимчасового зберігання (до остаточного рішення суду) було реально вилучено товару на 102,5 млн грн.

Із 668 справ про порушення митних правил 330 спроб стосувалося протиправного переміщення промислових виробів вартістю 52,8 млн грн.

Волинська митниця вкотре роз’яснює:

громадянин, який був відсутній в Україні більше ніж 24 години та який в’їжджає в Україну не частіше одного разу протягом 72 годин, має право без оподаткування ввезти через автомобільний пункт пропуску до 50 кг товару для особистого використання, фактурна вартість якого не перевищує 500 євро. Стаття 472 Митного Кодексу України за порушення таких вимог передбачає конфіскацією незадекларованого товару та накладення штрафу у розмірі 100 відсотків його вартості.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*