На Волині викрили злочинців, які “врізалися” у нафтопровід “Дружба” (ФОТО)

15.03.2018 / Новини

До складу злочинної групи входило близько 25 осіб, які спеціалізувались на крадіжках нафтопродуктів у особливо великих розмірах на території Волинської та Львівської областей.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив прокурор області Максим Киричук.

Використовуючи у якості засобів та знарядь вчинення злочинів високовартісну спецтехніку та обладнання, численний транспорт, засоби зв’язку, спеціально пристосовані приміщення, правопорушники здійснили несанкціоноване втручання, так звану “врізку”, у магістральний нафтопровід компанії “Прикарпатзахідтранс”, звідки упродовж останніх трьох тижнів викрали 163 тонни дизельного пального, заподіявши збитки на загальну суму 4 млн. 140 тис. грн.

Успішно вчинивши цю крадіжку, 14 березня 2018 року група розширила свою протиправну діяльність та з метою заволодіння нафтопродуктами на території Львівської області здійснювала “врізку” у найбільшу в світі систему магістральних нафтопроводів “Дружба”. На цьому етапі злочинна діяльність групи була припинена.

Загалом до операції із викриття правопорушників упродовж 14-15 березня одночасно залучено 120 правоохоронців – прокурорів, оперативників та слідчих, проведено 42 обшуки, виявлено та вилучено 3 одиниці зброї, у тому числі автомат та кулемет, викрадене пальне в об’ємі 60 тонн, готівкові кошти, коштовності, затримано 15 осіб.

Попередньо дії зловмисників кваліфіковані як вчинені організованою групою крадіжки в особливо великих розмірах та пошкодження магістральних нафтопроводів (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 5 ст. 185, ч. 3 ст. 292 КК України).

Тривають невідкладні слідчі дії.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*